ישראל שלנו

יש הרבה יפות אך אין כמוה: וילה מושלמת בהרצליה

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

הדיירים: בני זוג, שניהם בתחום העסקים, עם ילדה צעירה וילדים גדולים שחיים מחוץ לבית ומגיעים להתארח. 

הבית: וילה פרטית בהרצליה פיתוח בשטח כ-300 מ״ר בנוי ובה 7 חדרים, על פני 4 מפלסים: בקומת המרתף חדר משפחה, משרד, חדרי שינה לאורחים וחדר משחקים; בקומת הכניסה מטבח, סלון, פינת אוכל וחצר גדולה; בקומה ראשונה חדרי שינה לילדה ולהורים, עם חדרי רחצה ויציאה למרפסת. הקומה העליונה היא עליית גג, המשמשת כחדר שינה לאורחים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> במיליון שקלים: חיים חדשים לדירה התל אביבית המתפרקת

>> שיפוץ מחושך לאור: לא תזהו את הדירה הזו עכשיו

החזון: הבית הישן עבר שיפוץ יסודי ואפיון מחדש, שכלל גם חידוש של צבע חיצוני וכל החצר. הלקוחה הגדירה במדויק איך היא רואה את הבית וביקשה לשלב בין עולמות עיצוב קלאסיים – פריזאיים עם אלמנטים מודרניים, צבעוניות מונוכרומטית, חמימות ופריטי אומנות. ההתמודדויות העיקריות בתכנון היו עם אלמנטים שהיו קיימים בבית והרצון לשלב אותם כחלק מהעיצוב, כמו קמין ישן בחלל המרכזי.

משך השיפוץ: 3 חודשים.

עלות השיפוץ: כ-1.5 מיליון שקלים. העבודה כללה תכנון, ביצוע תכניות, בחירת חומרים, ספקים, ייצור אישי של ריהוט, ייבוא, אבזור ועבודה מול אוצרות אומנות.

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

 

קומת הכניסה: שילוב יצירות אומנות בלי תחושת מוזיאון

כל הפתחים בבית עברו חידוש והחיבור של החוץ לפנים היה חשוב מאוד ללקוחה. המשכנו את קו עיצוב בין פנים הבית החוצה ולהפך, ושמרנו על צבעוניות כך שכל האלמנטים ישתלבו בהרמוניה והכניסה לבית לא תעניק תחושה של מוזיאון אלא של חום ורוך; בית מעוצב ויפה נעים לשהות בו. החלל המרכזי רוצף בפרקט אלון אירופאי מוברש בגימור לכה והנחת פיש בון. המטבח נוצר כחלל מרכזי ומשמעותי בבית, מעוצב אך נוח ומזמין, עם אי מפנק ואזור ישיבה קטן לארוחות קלות או לכל עת שרוצים לשבת בתוך הבית ולהרגיש בחוץ. באזור פינת האוכל חודשו ושולבו פריטים שהלקוחה שמרה. ארון בגדים ישן הפך לארון לאוסף הכלים שלה, ולצידו בחרנו שולחן אוכל בעבודת יד מעץ אלון מלא מושחר (של האומן אלון דודו). בסלון ספה נוחה בשילוב אלמנטים ישרים ומעוגלים כדי לייצר איזון בחלל; לצדה צמד כורסאות עור (של תומר נחשון) וכיסא S של טום דיקסון. את הקמין הישן, שחודש ועשוי מפוליאוריטן מוקצף מצופה בפריימר לבן, החלטנו לצבוע בעזרת פבל, אומן שנתן לו מראה דמוי שיש. הספרייה בסלון, שבנויה מגבס עם אלמנטים דקורטיביים, הייתה מאוד חשובה ללקוחה וחלק ניכר מהתכנון והעיצוב של החלל נבנה סביבה. גם שירותי האורחים קיבלו תשומת לב מיוחדת, החל מבחירת הריצוף, צבע הקירות והאבזור. 

משער הבית הכניסה מובילה לרחבת המרפסת ולגינה יפהפייה – כל הצמחייה חודשה, הדק הוחלף והגדלנו את שביל סף הבריכה להליכה בטוחה יותר, יצרנו אזורי ישיבה שונים עם מיטות שיזוף, ספות וכורסאות למנוחה ואזור למנגל שכולל שולחן בר לישיבה. האזור הקרוב לכניסה לבית רוצף, הותקנה פרגולה חדשה מעל אזור המיועד לאירוח וארוחות משפחתיות. ריצוף החוץ עשוי בשילוב אבן טרוונטין שהגיעה מיוון והתאהבנו בה. בקומת מרתף שברנו קירות ליצירת חלל משפחה ומשרד, תכנון חדר משחקים וחדרי שינה לאורחים.

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

בפינת האוכל, ארון בגדים ישן הפך לארון לאוסף הכלים של בעלת הבית|צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

צילום:
נטשה זריקר

 

קומת השינה: חדרים מפנקים שיוצאים למרפסת

את קומת השינה בבית חולקים ההורים והבת המתבגרת. בחדר המאסטר נכנסים למסדרון שבו יש כניסה לחדר ארונות שחודש ויצרנו לו דלתות כניסה ממחיצה בלגית, שגם יוצרת הפרדה בין האזורים השונים בחדר. משם ניתן לעבור לחדר הרחצה או להמשיך לאזור השינה. בחדר הרחצה יש מקלחת, שירותים ואמבטיית פרי סטנדינג, נגרות וצבעוניות שמייצרת מקום מפלט נעים ומרגיע. כל אזור השינה חודש, ויש בו ספרים ופינת איפור, ויציאה למרפסת שחודשה גם היא. החדר של המתבגרת רך ומזמין שמיועד להיות המקום הפרטי שלה. גם לה יש חדר רחצה פרטי ויציאה למרפסת. חידשנו את החלל, שילבנו אומנות ואת מדפי הסטרינג שאנחנו אוהבות, יצרנו אזור שינה, אזור למידה ואזור נוסף לכל הדברים שהיה חשוב לילדה שיהיו אצלה בחדר. את קומת עליית הגג הפכנו לחדר שינה נעים ומזמין לאורחים. 

טיפ ממעצבות: אופן התכנון מאוד מושפע מאורח החיים וההתנהלות שבשגרה של הדיירים, וחשוב להכיר אותם לעומק. בפרויקט הזה הלקוחה הגיעה מאוד ממוקדת ברצונות שלה וידעה בדיוק מה היא אוהבת, וזו הייתה חוויה מדהימה. טיפ נוסף הוא לשים לב לפוטנציאל שיש בדברים בבית גם כשהם ישנים, ואם מחליטים להשאיר ולחדש אותם חשוב להשקיע את המאמץ ולפנות למקור שלהם. למשל, בבית הזה היו מערכת חשמל חכם אך מיושן, קמין מיושן ומטבח מיושן. אז מצאנו את הספק המקורי של החשמל החכם, את הקמין חידשנו, והשארנו חלקים מהמטבח שחודשו על ידי אומנית עץ. 

 

עיצוב פנים: סטודיו אינטרו של גיתית מגל ורוני שוורץ

פרקט וריצוף חוץ: חזי בנק

תאורה: אקסקלוסיב תאורה

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו,

צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג

הקמין הישן חודש ונצבע ביד אמן|צילום:
נטשה זריקר

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג לפני השיפוץ

במהלך העבודה על הקמין|צילום:
צילום פרטי

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג לפני השיפוץ

הבית לפני השיפוץ|צילום:
צילום פרטי

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג לפני השיפוץ

הבית לפני השיפוץ|צילום:
צילום פרטי

בית בהרצליה פיתוח, עיצוב סטודיו אינטרו, ג לפני השיפוץ

הבית לפני השיפוץ|צילום:
צילום פרטי

This post was originally published on this site

כתיבת תגובה